Få vores nyheder på mail

SSI Schäfer opnår majoritet i firmaet MoTuM NV

Pressemeddelelse   •   Sep 17, 2015 10:00 CEST

SSI Schäfer har opnået majoritet i firmaet MoTuM. Specialisten i intern logistik udvider gennem det strategiske partnerskab med firmaet MoTuM produktporteføljen af førerløse trucks, også kaldet AGV’er (Automated Guided Vehicle).

SSI Schäfer og belgiske MoTuM – som er specialist i udviklingen af førerløse trucks og decentrale styringsteknikker, har med samarbejdet udvidet deres allerede eksisterende partnerskab. SSI Schäfer har nu opnået aktiemajoritet i MoTuM og begge firmaer har derigennem forstærket deres produktportefølje. ”SSI Schäfer udvikler og implementerer komplette interne logistik løsninger til kunder i hele verden. I den forbindelse bliver førerløse trucks stadigt mere betydningsfulde”, forklarer Harrie Swinkels, direktør for SSI Schäfer i Giebelstadt. ”Med MoTuM som vores strategiske partner kan vi udvide vores sortiment i dette segment. Vi råder nu over en portefølje af førerløse trucks som er designet til alle plukkestrategier og passer til vores lagerløsninger; fra simple transport applikationer efter mand-til-vare princippet til fuldautomatisk plukning. Dette betyder at rækken af førerløse trucks kan transportere alt fra små beholdere til pakker, rullecontainere samt paller og større enheder”.

MoTuM har omfattende erfaring i at udvikle kundespecifikke førerløse trucks. Udover denne produktion har firmaet også en stærk position i det hurtigt voksende markedssegment for automatisering af lagerkøretøjer. Produktporteføljen inkluderer derfor også automatiske stablere, reachtrucks og smalgangsstablere. Takket være komplementerende produkter fra begge firmaer kan SSI Schäfer derfor tilbyde kundetilpassede løsninger til alle forespørgsler på førerløse trucks.

De belgiske specialister af førerløse trucks benytter en innovativ decentraliseret styringsteknologi, som vil komme til at spille en stor rolle i fremtidige ”sværmintelligens” koncepter. Sværmintelligens gør, at transportsystemer i den interne logistik kan kommunikere med hinanden og indbyrdes organisere dem selv til effektivt at udføre opgaver. ”MoTuM har allerede integreret lignende teknologier i deres førerløse trucks og udvider konstant grænserne for hvad multi-agent teknologien kan”, forklarer Pieter Van Caesbroeck, direktør for MoTuM. ”Vi glæder os over, at have fået en så stærk partner som SSI Schäfer, som vi kan udvide vores position på AGV markedet med”.

SSI Schäfer er verdens førende producent og leverandør af lagerinventar og logistiksystemer. Vi er en traditionsrig familieejet koncern som er repræsenteret i over 50 lande med mere end 9.000 medarbejdere, hvoraf ca. 120 medarbejdere er tilknyttet det nordiske marked, der har hovedkontor i Hadsund. Som totalleverandør leverer SSI Schäfer alt fra plastkasser og reoler til transportsystemer, fuldautomatiske lagre, serviceaftaler og IT-løsninger.

I Danmark har vi bl.a. opført og indkørt Carlsbergs distributionscenter i Fredericia med ca. 70.000 pallepladser og et af de højeste palle-flow i verden. Derudover har vi ligeledes i 2007 leveret Nordeuropas dengang største lager for JYSK i Uldum, som omfatter ca. 135.000 pallepladser fordelt i tre højlagre, to miniloadlagre med plads til 30.000 kartoner samt ergonomiske plukkestationer.

www.ssi-schaefer.dk

Vedhæftede filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.