Få vores nyheder på mail

SSI Schäfer og JYSK i nyt samarbejde

Pressemeddelelse   •   Maj 14, 2014 13:30 CEST

Udbygningen af JYSKs distributionscenter i Nässjö i Sverige bliver en sag for logistikleverandøren SSI Schäfer, som også stod for opførelsen af JYSKs distributionscenter i Uldum, Danmark.

Det har længe været kendt, at JYSKs distributionscenter i Nässjö er for lille – vel at mærke 75.000 pallepladser for lille. Hidtil har systemleverandøren på projektet dog været ukendt, indtil det nu annonceres, at det bliver et nyt samarbejde med logistikleverandøren SSI Schäfer.

JYSK og SSI Schäfer er efterhånden gået hen og blevet gode samarbejdspartnere. Først med Nordeuropas dengang største distributionscenter i Uldum, Danmark, hvor logistikleverandøren opførte et logistikcenter med blandt andet tre højlagre med plads til i alt 134.700 paller samt et miniloadlager med plads til 30.000 bakker. Senere blev SSI Schäfer valgt som systemleverandør på opførelsen af JYSKs 100.000 m2 store logistikcentral i Polen, som med sine næsten 170.000 pallepladser servicerer JYSKs interesser i Østeuropa og Østen.

Nu flyttes samarbejdet til Nässjö i Sverige, hvor JYSKs eksisterende distributionscenter skal udvides med 75.000 pallepladser, så det efter udvidelsen vil have plads til 165.000 paller. Lageret i Nässjö, som servicerer samtlige JYSK butikker i Sverige og Finland, har allerede to højlagre fordelt på 55.000 m2, men da der samtidig opbevares en del af virksomhedens produkter på ni eksterne lagre i området, sker udvidelsen for at samle alle produkter under ét tag.

Det sikre valg

JYSKs to eksisterende højlagre i Nässjö er bygget over to omgange af to forskellige leverandører – i 2000 og 2005. Selvom ingen af de eksisterende højlagre er bygget af SSI Schäfer, blev virksomheden denne gang udpeget som leverandør, da de i JYSKs øjne fremstod som det sikre valg. Logistikchef Annika Löfgren ved JYSK forklarer; ”Siden vi sidst byggede ud i Nässjö, har SSI Schäfer vist sig som en pålidelig leverandør til JYSK koncernen. Med projekterne i henholdsvis Danmark og Polen har de leveret mere end 300.000 pallepladser til JYSK og dermed udvist stor kompetence og erfaring inden for løsninger til vores koncern. Det stærke koncept for udvidelsen og succeserne fra vores tidligere samarbejde var de primære årsager til, at SSI Schäfer blev valgt som systemleverandør til lageret i Nässjö.”

Byggeriet begyndte i januar og skal stå færdig i efteråret 2015. Til den tid vil de ekstra 75.000 pallepladser findes i et nyt 40 meter højt, 155 meter langt højlager, som inkluderer 10 dobbeltdybe pallekraner af typen EXYZ. Med i leverancen er også et helt nyt forsendelsesområde, conveyor teknologi samt SSI Schäfers omfattende WMS software.Vedhæftede filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks <a href="http://nyheder.ssi-schaefer.dk/dk/about/terms-and-conditions/privacy_policy">privatlivspolitik</a>.