Få vores nyheder på mail

Lagerautomation løftes til nye dimensioner

Pressemeddelelse   •   Jun 19, 2014 11:08 CEST

En nytænkende kombination af lagerautomations-teknologi fra SSI Schäfer vil bringe den finske stormagasinkæde Stockmanns kommende distributionscenter et godt stykke ind i en fager ny fremtid. Centret åbnes i 2016, og vil fra Helsinki-området servicere Stockmanns finske og baltiske stormagasiner, samt håndtere virksomhedens e-handel-ordrer. En avanceret 3D-MATRIX-løsning fra SSI Schäfer forener varierede funktioner til en velsmurt helhed, og vil øge effektiviteten, fleksibiliteten og betyde væsentlige omkostningsbesparelser.

En samlet og velsmurt helhed

Finske Stockmann har valgt at effektivisere og strømline distributionen med ét automatiseret og multifunktionelt distributionscenter i Tuusula i Helsinki-regionen, hvilket får markant betydning servicemæssigt, funktionsmæssigt og økonomisk. Projektets teknologiske omdrejningspunkt er 3D-MATRIX-konceptet, som består af automatiske lagermoduler, som arbejder sammen i en samlet og velsmurt helhed.

”Vi forventer med den nye lagerautomationsteknologi en markant styrkelse af Stockmanns konkurrenceevne i årene fremover, hvor vi udvider vore udbud af e-handel på både det finske og baltiske marked” lyder det fra logistikdirektør hos Stockmann, Björn Höglund. ”Systemet vil sætte os i stand til at yde en langt bedre service, og effektiviseringen vil give en besparelse på millioner af Euro. Samtidig vil vi opnå betydelige operationelle fordele ved at samle vores varierede produktgrupper, som fx modetøj på bøjle og produkter til hjemmet, under et tag. Et vigtigt element i løsningen er, at den sætter os i stand til sideløbende at håndtere den stærkt voksende e-handel, som stiller særlige krav til distributionssystemer. ”

’State of the art’ teknologi

Logistics Manager Elina Laine fra Stockmann, forklarer, at SSI Schäfers løsningsmodel blev valgt på grund af dens fleksibilitet og dens høje operatøreffektivitet sammenlignet med andre vare-til-mand systemer. For at opnå høj pålidelighed vil hele distributionscenteret, inklusiv de manuelle arbejdsstationer, hanging garment-systemet til tøj på bøjle, samt 3D-MATRIX-systemet, blive styret af SSI Schäfers omfattende WAMAS lagerstyringssoftware. Derudover var det en fordel, at SSI Schäfer som leverandør er til stede lokalt, med finsktalende ekspertise og support.

”Det har stor betydning i et omfattende projekt som dette, at vi kan opretholde et nært og kontinuerligt samarbejde med leverandøren. Det vil sikre et gnidningsløst forløb med overholdelse af budget og tidsplaner, hvor vi undervejs får professionelle og innovative input” siger Elina Laine, som forventer et fortsat godt samarbejde og har store forventninger til den valgte løsningsmodel i form af omkostningsbesparelser, øget effektivitet og kvalitet. ”Med SSI Schäfer som partner er jeg sikker på, at vi kommer til at servicere vores kunder bedre og hurtigere fremover. ”

Fleksibel dynamik

Stockmann-projektet er SSI Schäfers største i Finland, og vil komme til at betyde meget for lagerleverandøren, som har adskillige store systemer implementeret verden over. ”Stockmann er for os et spændende projekt på flere måder” fortæller Automation Sales Manager for SSI Schäfer i Finland, Rami Syrjä. ”Teknologisk implementerer vi vores nyeste innovation af effektive distributionssystemer. Markedsføringsmæssigt kommer projektet til at udgøre en betydelig reference i Europa og især på det finske marked, hvor vi nu med ét slag bliver blandt de markedsførende inden for lagerautomation. Samtidig er vi glade for at blive bekræftede i, at vores strategi om lokal nærhed til markederne har vist sig at være helt rigtig – en strategi vi fortsat vil følge ved at udvide vores nuværende finske afdeling og blive den førende lokale leverandør af lagerinventar i Finland. ”

SSI Schäfers tekniske designer på Stockmann projektet, Stephen Baker bakker op om dette statement, og tilføjer: ”3D-MATRIX-løsningen har allerede vist sig at være et populært valg for nye vare-til-mand distributionscentre verden over, og vi tror på at systemet kommer til at vise vejen for mange kunder i fremtiden. Grundet dets innovative design, automationsteknologi og integrerede IT, tilbyder 3D-MATRIX-løsningen netop dén fleksibilitet, som kræves af detailhandlere, som operere med flere forskellige salgskanaler på et stadig mere krævende og varierende marked. En unik feature ved 3D-MATRIX-systemets design er dets evne til at lagre, mellemlagre og sekvensere produkterne til plukkerne i ét og samme system. Dette gøres via en konstant og parallelt koordinering af produkternes bevægelse på lageret i x, y og z-akserne. ”

Projektet er opdelt i faser, som vil blive iværksat gradvist over de næste 2-3 års tid. Omkostningsmæssigt vil besparelserne planlagt komme som følge af et mere effektivt flow, mindre udgifter til transport, og væsentligt færre medarbejdere i processen. Distributionscentret vil blive opbygget med udbredt hensyntagen til miljøet.


SSI Schäfer er verdens førende producent og leverandør af lagerinventar og logistiksystemer. Vi er en traditionsrig familieejet koncern som er repræsenteret i over 50 lande med mere end 9.000 medarbejdere, hvoraf ca. 120 medarbejdere er tilknyttet det nordiske marked, der har hovedkontor i Hadsund. Som totalleverandør leverer SSI Schäfer alt fra plastkasser og reoler til transportsystemer, fuldautomatiske lagre, serviceaftaler og IT-løsninger.

I Danmark har vi bl.a. opført og indkørt Carlsbergs distributionscenter i Fredericia med ca. 70.000 pallepladser og et af de højeste palle-flow i verden. Derudover har vi ligeledes i 2007 leveret Nordeuropas dengang største lager for JYSK i Uldum, som omfatter ca. 135.000 pallepladser fordelt i tre højlagre, to miniloadlagre med plads til 30.000 kartoner samt ergonomiske plukkestationer.

www.ssi-schaefer.dk


Vedhæftede filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.