Få vores nyheder på mail

JYSK bygger videre og gør sig klar til øget e-handel med SSI Schäfer

Pressemeddelelse   •   Aug 18, 2016 11:11 CEST

JYSKs ditributionscenter i Uldum skal nu udvides med et fjerde højlager

Har du fløjet fra Billund Lufthavn for nylig? Eller har du og familien været en tur i Legoland? Så er turen måske gået forbi Uldum og JYSKs distributionscenter, der nu skal udvides.

Specialisten i intern logistik, SSI Schäfer, har netop vundet ordren på udvidelsen af JYSKs distributionscenter i Uldum. Med sine tre forbundne højlagre til paller og de to tilknyttede miniloadlagre til kasser er distributionscenteret i forvejen et af Danmarks største. Nu skal centret udvides med endnu et højlager.

Det fjerde højlager bliver det største af JYSKs lagre og kommer til at have en øget kapacitet og effektivitet sammenlignet med de tre eksisterende højlagre. Pallerne vil blive håndteret af SSI Schäfers energieffektive pallekraner af typen EXYZ. Leverancen omfatter ligeledes et conveyorsystem, en ny vareindlevering samt en ny vareudlevering, som udleverer pallerne blandt andet til førerløse trucks (AGV’er). I forbindelse med leverancen vil SSI Schäfer optimere flowet mellem alle fire højlagre samt udvide JYSKs eksisterende software i SSI Schäfers omfattende logistiksoftware, WAMAS®.

Udvidelsen sker som en positiv konsekvens af vækst i JYSK koncernen. Øget salg har betydet, at JYSK har måttet leje sig ind hos eksterne lagre, og udvidelsen har til formål igen at samle alle virksomhedens produkter under et tag. Samtidig har projektet til formål at øge kapaciteten på plukkestationerne, så JYSK hurtigere kan efterkomme det øgede salg – et salg som blandt andet kommer via JYSKs webshop.

Netop e-handel er grunden til, at mange virksomheder i øjeblikket må kigge på deres supply chain med nye øjne. Sales Director for fuldautomatiske løsninger hos SSI Schäfer, Lars B. Madsen forklarer: ”Hvor virksomhederne tidligere pakkede få, men store, ordrer på paller til virksomhedens butikker, betyder den øgede e-handel, at virksomheden samtidig skal pakke mange ordrer med få ordrelinjer, som skal sendes direkte til kunden. Nøglen til at løse denne udfordring er en effektiv lagerlogistik. JYSK ser allerede nu en markant vækst inden for e-handel, og vi hjælper dem med at forberede sig ved at forbinde hele lagerområdet med et udvalgt område til deres e-handelsordre.”

”For JYSK var valget af SSI Schäfer som leverandør til udvidelsen i Uldum helt naturligt,” udtaler Allan K. Kjærgaard, Executive Vice President - Logistics. Hele distributionscentret er i forvejen et resultat er et succesfuldt samarbejde mellem de to virksomheder, hvor SSI Schäfer i 2007 var totalleverandør på den nøglefærdige løsning i Uldum. Siden har SSI Schäfer og JYSK samarbejdet om et 100.000 m2 fuldautomatisk logistiklager i Polen samt en højlager-udvidelse af JYSKs distributionscenter i Nässjö i Sverige.

Byggeriet af højlageret påbegyndes i december og forventes færdigt i fjerde kvartal 2017. Den samlede optimering af distributionscentret i Uldum forventes afsluttet i løbet af 2018. Med udvidelsen øges den samlede pallekapacitet hos JYSK til imponerende 215.000 lokationer.

Vedhæftede filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.