Få vores nyheder på mail

Innovativ systemkombination fra SSI Schäfer

Pressemeddelelse   •   Okt 30, 2015 08:00 CET

Logistikvirksomheden Kühne + Nagel har med en logistik løsning fra SSI Schäfer fået et ekstremt fleksibelt og yderst effektivt distributionscenter. Løsningen omfatter et højlager til fødevarer med 12 krangange og integreret Orbiter®-shuttle, et elektrisk skinnesystem i gulvet og ca. 1 km conveyorsystem samt layer pick-robotter med innovativ gribeteknik.

Kühne + Nagel tilbyder kunder i hele verden i alt omkring 7 mio. m² lagerareal – hvoraf de 33.000 m² af dem ligger i den hollandske by Utrecht. SSI Schäfer har udført et helt uforligneligt logistikanlæg for Kühne + Nagel til fødevarer med mange tekniske finesser, der giver virksomheden mulighed for at opbevare varer for mange forskellige kunder. I det nye højlager med 12 krangange kan der indlagres 43.700 europaller og 35.900 industripaller i fire- til femdobbelt dybde. Reolkanalerne er opdelt i dynamiske FiFo-homogene halvkanaler (FiFo = First-in-First-out), hvor de forreste paller kan tages ud uden omrokering. Det krævede dog pallekraner med en speciel retriever. Løsningen var en kombination af pallekraner og en Orbiter-shuttle som retriever, hvor kanallagerfunktionen er integreret i selve højlageret. Sammenlignet med konventionelle kanallagre er det dynamiske kanallagers fleksibilitet med hensyn til antal varenumre markant højere, og det giver endnu flere procesforbedringer ved lagring af fødevarer med en sidste holdbarhedsdato. Pallekranen overtager her funktionen som dockingstation for Orbiter-shuttlen. Når pallekranen har overtaget pallerne, kører kranen pallerne ind i krangangen og stopper op foran den kanal, som logistiksoftwaren har valgt, hvor Orbiter-shuttlen så sætter pallerne helt præcist af i højlagerets kanal.

Logistiksoftwaren WAMAS fra SSI Schäfer varetager hele den intelligente materialeflowstyring til ind- og udlagring, plukning og crossdocking. Transporten af paller fra varemodtagelsen til pallekranernes udleveringssteder sker via monorails. I varemodtagelsen gennemgår pallerne først en automatiseret, klassisk kontrol af konturer, overvægt, højde og pallefod. Samtidig sker der en sandsynligheds- og vægtkontrol på grundlag af artiklernes stamdata.

Monorailen, der kører i en cirkulær bane, betjener desuden conveyorsystemet, der kører ud til alle vigtige arbejdspladser i det centrale distributionslager. Styret af logistiksoftwaren transporterer conveyorsystemets 24 vogne de modtagne varer ud til indlagringsstedernes kran eller – ved crossdocking – ud til klargøringsbånd til vareudlevering eller til de tilknyttede pick-stationer. Til dette formål er anlægget projekteret med seks udleveringssteder til conveyorsystemet, der er udstyret med kædetransportører og rullebaner. Foran højlagerets 114 m langside er der installeret et conveyorsystem, der er ca. en km langt. Paller fra varemodtagelsen kører via rullebaner og udlagrede paller fra højlageret via monorailen hen til det sted, hvor de sluses ind i conveyorsystemet. Det transporterer pallerne direkte ud til klargøring af forsendelserne eller til den automatiske plukning af lag.

Som noget ganske særligt anvender anlægget layer pick-robotter med innovativ gribeteknik, der gør automatiseret plukning af enkelte lag mulig. Robotterne plukker artikler lagvist fra op til to kildepaller, som så lægges over på op til fire målpaller. Logistiksoftwaren skal styre flowet af hele paller fra højlageret i sekvenser, for på den ene side at forsyne så mange ordrepaller som muligt fra én udlagringspalle og på den anden side at læsse målpallerne hurtigt færdige, så robotplukningen ikke bliver en flaskehals i anlægget.

”Vi anser selve layer pick-robotternes design samt udformningen og styringen af vareflowet omkring robotterne for at være hjertet i hele anlægget”, fortæller John Pelzer, Technical Manager hos Kühne + Nagel, Holland. ”For os var det et afgørende kriterium, da vi valgte at give SSI Schäfer ordren.”

Vedhæftede filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.