Få vores nyheder på mail

Fire lagerautomater gav 40 % hurtigere plukning

Pressemeddelelse   •   Feb 01, 2018 14:47 CET

De fire lagerautomater udgør kernen af TOOLS’ distributionscenter.

Med installeringen af fire LogiMat® lagerautomater har den finske virksomhed TOOLS øget plukkeeffektiviteten med ca. 40 %. De fire automater, som blot fylder 54 m² gulvplads, indeholder omkring 7000 forskellige artikler, og investeringen er allerede tjent hjem på under to år. 

Den finske virksomhed TOOLS er Nordens største leverandør af produkter og servicer serviceydelser til industri, offentlig forvaltning og håndværkere. Virksomheden betjener sine finske kunder fra et distributionscenter i Finlands største eksporthavn, Kotka, som ligger øst for Helsinki. Centret danner base for løbende opbevaring og forsendelse af ca. 21.000 forskellige artikler. For at optimere arbejdsgangene i centret og opnå en mere effektiv plukning har TOOLS investeret i fire lagerautomater af typen LogiMat® fra lager- og logistikspecialisten SSI Schäfer. ”Lagerautomaterne var absolut nødvendige for, at vi fortsat kan være kundernes foretrukne leverandør i fremtiden,” fortæller TOOLS’ lagerchef, Semi Hurtta, om hvorfor TOOLS valgte at optimere processerne i det finske distributionscenter.

Med SSI Schäfer som leverandør kunne TOOLS få en innovativ kvalitetsløsning, som gav mulighed for en meget kompakt opbevaring. Udover selve lagerautomaterne kunne TOOLS også bestille plukke- og transportkasser med deres eget logo fra SSI Schäfer, og fik dermed den komplette løsning fra én og samme leverandør. Udover selve løsningen lagde TOOLS stor vægt på SSI Schäfers lokale tilstedeværelse og de gode referencer, som den tyske specialist kunne fremvise. ”Vi synes, det var imponerende, at SSI Schäfer er en stor, international virksomhed som samtidig har en stærk lokal tilstedeværelse, og også er bakket op af enestående referencer fra hele verden,” fortæller lagerchef Semi Hurtta om valget af leverandøren.

Målet med investeringen i de fire lagerautomater var at øge plukkeydelsen med 40 % - et mål som blev nået allerede få uger efter installeringen. De fire maskiner, som blev installeret under hensyntagen til den eksisterende indretning i distributionscentret, har i alt 70 skuffer, som betjenes af elevatorer. Elevatorerne henter de ønskede skuffer og bringer dem til betjeningsåbningen, hvorfra en medarbejder kan plukke artiklerne direkte fra automaten. Der opbevares ca. 7000 artikler i de fire automater, men de fylder i alt ikke mere end 54 m² gulvplads. De har en højde på 9,8 meter, og udnytter dermed højden i rummet optimalt. Der plukkes hver dag omkring 600 ordrelinjer fra automaterne, som hver betjenes af bare én medarbejder. Derfor sparer automaterne ikke bare plads, men også medarbejderkapacitet.

Lagerautomaterne styres af TOOLS’ eget lagerstyringssystem, mens selve betjeningen foregår via en brugervenlig touchskærm. På skærmen er det nemt hele tiden at følge med i, hvor der er tomme skuffer, og hvornår de enkelte automater skal genfyldes. For at give plukkeeffektiviteten et yderligere skub valgte TOOLS en tilvalgspakke fra SSI Schäfer. I tilvalgspakken indgår blandt andet tilvalget LogiPointer, som indeholder en laser-lysstråle, som udpeger de artikler, der skal plukkes fra skufferne og tilvalget LogiPower, som giver en ekstra hurtig ekspedering af skufferne i automaterne.

Med den nye løsning er TOOLS sikret, hvis de i fremtiden får brug for at udvide. Løsningen er nemlig meget fleksibel og let at udvide med flere automater eller andre tilvalgspakker, og der kan også med fordel installeres conveyorsystemer i forbindelse med automaterne. De fire automater, som står for næsten 30 % af den samlede plukning i TOOLS’ distributionscenter, har en kort tilbagebetalingstid, og har nået break-even inden for 18-24 måneder.

SSI SCHÄFER-gruppen er verdens førende leverandør af modulære lager - og logistikløsninger. Virksomheden har over 9.500 ansatte fordelt på hovedkvarteret i Neunkirchen i Tyskland, mere end ti produktionssteder samt 70 afdelinger verden over. SSI SCHÄFER udvikler og implementerer innovative industritilpassede løsninger til sine kunders individuelle behov på seks kontinenter. Derfor spiller SSI SCHÄFER en central rolle i udformningen af fremtidens interne logistikløsninger.

SSI SCHÄFER designer, udvikler og producerer løsninger til lagerbygninger, distributionscentre, fabrikker, værksteder samt kontorer. Virksomhedens portefølje omfatter manuelle og automatiserede løsninger til lagring, pluk og sortering, løsninger inden for conveyorsystemer, samt teknologier til affaldshåndtering. Samtidig er SSI SCHÄFER også en førende leverandør af modulær software til det interne materialeflow. SSI SCHÄFERs IT-afdeling med over 900 ansatte udvikler højeffektiv software. Medarbejdernes stærke kompetencer betyder, at de er i stand til at give kunderne god og grundig rådgivning med hensyn til den bedst mulige kombination af software og udstyr til intern logistik. SSI SCHÄFERs brede udbud af IT-løsninger, som blandt andet omfatter virksomhedens eget WMS, WAMAS®, samt SAP-produkter, sikrer problemfri overvågning af alle lager- og materialeflowprocesser.

SSI SCHÄFERs løsninger forbedrer produktiviteten og effektiviteten i kundernes organisationer – ikke mindst gennem den nøjagtige overvågning, visualisering og analyse af operationerne, som gør det muligt at optimere proaktivt og præventivt.

SSI SCHÄFER er som international virksomhed i stand til at tilbyde avancerede, nøglefærdige one-stop løsninger over hele verden. Virksomhedens omfattende portefølje omfatter udvikling, planlægning, rådgivning samt kundespecifik after sales og vedligeholdelse.nde portefølje omfatter udvikling, planlægning, rådgivning samt kundespecifikt aftersales og vedligeholdelse.

Vedhæftede filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.