Få vores nyheder på mail

Logistik til håndtering af 160.000 kasser drikkevarer om dagen

Nyhed   •   Maj 25, 2015 10:00 CEST

State-of-the-art lagerteknologi fra SSI Schäfer gør det muligt for drikkevarelogistikspecialisten A. Kempf at sætte nye rekorder for produktionsvolumen.

Edeka Südwest eG har valgt SSI Schäfer som totalleverandør af et nyt logistikcenter. I afdelingen i Heddesheim, der ligger gunstigt trafikmæssigt i trekantsområdet mellem Mannheim, Heidelberg og Weinheim, bygger SSI Schäfer et højlager med 17 gange og ca. 20.000 pallepladser for Edeka-datterselskabet A. Kempf Getränkegroßhandel GmbH. Der bliver også integreret et automatisk miniloadlager med seks gange og ca. 50.000 beholderlokationer.

Firmaet A. Kempf Getränkegroßhandel GmbH blev i 2002 et datterselskab, der er 100 % ejet af Edeka Handelsgesellschaft Südwest mbH, og drikkevaredistributør for Edekas forretninger i den sydvestlige del af Tyskland. SSI Schäfers leveringer og ydelser omfatter både overordnet planlægning og nøglefærdig levering af bygninger, stålreoler, conveyorteknologi til paller og kasser, plukkerobotter til vareplukning samt styrings- og lagerstyringssoftware. Her udføres hele projektet af én totalleverandør.

Grundlaget for de effektive processer dannes er, ud over den højt automatiserede conveyorteknologi til paller og kasser også de af moderne pallekraner af den fremtidssikrede Exyz-generation med Orbiter-shuttles, robotunderstøttet plukning af artikler med hurtig omsætning samt logistiksoftwaren WAMAS fra SSI Schäfer. Til forsyning af de interne aftagere udstyres drikkevarelageret desuden også med et elektrisk monorailsystem.

Efter færdiggørelse og idrifttagning i foråret 2016 skal der dagligt håndteres op til 160.000 kasser med fyldt og tom drikkevareemballage i det 24.000 m² store lager. Derefter vil omkring 1.000 af Edeka-Südwests forretninger få drikkevarer leveret fra afdelingen i Heddesheim. Alt i alt vil det nye moderne logistikcenter i den endeligt udbyggede version skabe op til 250 nye arbejdspladser.

Vedhæftede filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.