Få vores nyheder på mail

Klar til yderligere vækst

Nyhed   •   Apr 29, 2015 10:00 CEST

Producenten af sundhedsplejeprodukter Attends reagerer på stigende efterspørgsel og den deraf stigende produktionen ved at optimere sin lagerkapacitet med et ny højlager. Ved at anvende et universelt conveyor-system og it-løsning, har hovedentreprenør SSI Schäfer konsekvent automatiseret processer, fra varemodtagelse og opbevaring af råmateriale til forsendelse af de færdige produkter. Som resultat heraf har Attends næsten fordoblet sit varegennemløb.

"Det er helt sikkert en af de mest moderne lagerfaciliteter i hele Sverige til håndtering af hele paller," hævder Dag Sjökvist, teknologichef på Attends’ produktionssted i Aneby, som ligger i hjertet af Småland i Sydsverige. Omkring 30 meter oppe på den nordlige side af det nye højlager, skinner et kæmpe firmalogo, som kan ses på lang afstand; et tegn på, at tingene er ved at ændre for denne provins, der engang plejede at være kendt for Astrid Lindgrens børnebøger. Aneby er basen for Attends, en traditionel virksomhed, der siden 2012 har været en del af den amerikanske Domtar Personal Care Group, og som er en af de førende globale producenter og leverandører af medicinsk sundhedsplejeprodukter, babybleer og inkontinensprodukter til voksne. Attends’ facilitet i Aneby, som er et af to produktionsanlæg i Europa, er centrum for forskning og udvikling, produktdistribution, indkøb, informationsteknologi og fungerer som kundeservice for en producent, hvis lokal datterselskaber og handelspartnere giver Attends en tilstedeværelse i mere end 20 lande i Europa og Mellemøsten.

"Den kontinuerlige vækst i efterspørgslen af vores kvalitetsprodukter betød, at vi var nødt til at udvide," siger Sjökvist. To nye produktionslinjer blev føjet til de otte eksisterende linjer i det store produktionsanlæg på 34.000 kvadratmeter. "Hverken lagerkapaciteten eller de logistiske processer var designet til dette, så for første gang i virksomhedens historie besluttede vi, at gennemføre en fuldt automatiseret logistikløsning" forklarer teknologichefen. Efter en international udbudsrunde blev kontrakten for projektet tildelt specialisten i intern logistik SSI Schäfer. Som hovedentreprenør, har SSI Schäfer skabt logistikkonceptet, planlagt alt i detaljer og påtog sig etablering af et nøglefærdigt højlager med fem krangange, 19.100 lagerpladser samt forbindelse til produktionen. Desuden brugte SSI Schäfer logistiksoftwaren WAMAS® til at implementere IT-grundlaget for lagerstyring, processtyring, materialeflow-systemet og lagervisualiseringen. "En effektiv logistikløsning fra samme leverandør, som transporterer de hele paller fra produktion til lager og ordreplukning til lastning, helt automatisk, uden at nogen behøver at røre ved dem," opsummerer Sjökvist. "Dette automatiserer konsekvent alle processerne, fra lagerregistrering og opbevaring af råmaterialer, til afsendelse af de færdige produkter."

"Når man tager i betragtning, at vi havde en meget stram tidsplan for projektgennemførelsen, samt at projektgennemførelsen og installationen skete midt i en kold svensk vinter, var dette et udfordrende projekt, som krævede en høj grad af engagement fra alle involverede," forklarer Anders Bohlin, Sales Manager for SSI Schäfer på projektet. Blot 15 måneder efter tildelingen af kontrakten, blev installationen afleveret til tiden, i starten af oktober 2013, og har kørt live siden midten af november 2013. I varemodtagelsen bruger Attends nu den nye installation til at behandle op til 250 paller fra produktionen samt eksterne leverandører. Systemet er designet til en kapacitet på op til 1.300 paller om dagen i forsendelsesområdet. "Vi kan bruge det samme system til at styre både europaller og industripaller," udtaler Sjökvist begejstret.

Hver dag forlader 25 fyldte lastbiler fabrikken i Aneby – og dette vil snart stige til 45 lastbiler om dagen. "Det svarer til næsten det dobbelte af vores tidligere gennemløb," forklarer teknologichefen. "Med de automatiserede processer og den optimale kontrol med WAMAS logistiksoftwaren fra SSI Schäfer, vil vi være i stand til at plukke langt flere ordrer og sende dem på kortere tid."

På lageret i Aneby opbevares 220 forskellige artikler - i alt 56,5 millioner enkelte varer. Disse opbevares på 520.000 enheder på omkring 14.800 paller. To vertikaltransportører bringer de færdige paller med enkelt-artikler, der bliver stablet i produktionen af palleteringsrobotter, samt de plukkede blandede paller, til en platform konstruktion. Denne conveyorsektion lagrer pallerne i højlageret. Hele paller til genopfyldning udlagres i modsatte retning og transporteres til en manuel plukkezone.

Pallerne fra produktionen som skal lagres i højlageret, samt de plukkede blandede paller føres til enden af conveyorsystemet, hvor to vertikaltransportører sænker pallerne ned til højlagerets ind- og udlagringsområde. I dette område er et loop af conveyors installeret, som forsyner højlagerets fem pallekraner med paller fra produktionen, plukkezonen, samt paller fra eksterne leverandører, der er ført ind i de automatiske processer ved at andet converyorsystem. Loopet transporterer samtidig udlagrede paller fra højlageret til en pre-zone i vareforsendelsen – eller til plukkezonen som genopfyldningspaller.

De installerede pallekraner er af typen Exyz. Kranerne henter de paller, som skal lagres i højlageret ved de fem handoverstationer. Exyz-kranerne, som er installeret ved Attends, har teleskopiske lagringsenheder, hvilket muliggøre enkelt til triple dybdelagring og -udlagring, afhængigt palletypen. "Miljøbevidsthed og bæredygtige koncepter er en vigtig del af virksomhedsfilosofien hos Attends," forklarer teknologichefen Sjökvist. "SSI Schäfers præsentation af deres moderne, energieffektive pallekraner var overbevisende."

Dette skyldes, at designet af Exyz-kranerne er gearet til pladsbesparelse og effektivitet. ’E’ står for effektivitet inden for energiforbrug og kapacitet – på alle tredimensionale akser X, Y og Z. "Dette gør det muligt for Attends at opnå energibesparelser på op til 25% alene på pallekranerne, sammenlignet med konventionelle pallekraner, samt markant at reducere driftsomkostningerne," siger Sales Manager Anders Bohlin. Med en kørehastighed på 200 m/min og en løftehastighed på 60 m/min opnår kranerne en samlet kapacitet på op til 145 dobbelte arbejdsgange i timen, skræddersyet præcist til operatørens behov. "Samlet set er processerne ekstremt omkostnings- og energieffektive," siger Sjökvist.

Exyz-kranerne er WLAN-baserede og kontrolleres og koordineres alene af WAMAS logistiksoftwaren. Med så mange funktioner og tjenester til sin rådighed, sikrer it-systemet på Attends optimal lagerstyring og administration, registrering af varemodtagelses- og vareudleveringsprocessen, lagerlokationsstryring efter pallestørrelse, samt sti-optimeret materialeflow. Med sine visualiseringsfunktioner giver systemet også betydelig gennemsigtighed for lager, processer og systemudnyttelse.

De ordrer, som afsluttes i Aneby er for det meste med hele paller. "I øjeblikket plukker vi næsten aldrig blandede paller," siger Attends’ teknologichef Sjökvist. "Dog er det et voksende ordresegment, og med de nye materialeflows og plukkezonen i centrum, er vi bedre rustet til dette."

WAMAS indleder de nødvendige udlagringer af paller i højlageret, så de er rettidige i forhold til forsendelsen. I henhold til ordren, bringer WAMAS pallerne til de faldende rullebaner i forsendelsesområdet. I hver af forsendelsesområdets 14 gates er tre af disse faldende rullebaner installeret. Hvert system har plads til 12 paller – i alt 36 paller til hver lastbil. I forsendelsesområdet sikrer WAMAS en sekventiel fordeling af pallerne i overensstemmelse med ordren ved at sætte ordrerne i rækkefølge og tildele dem til de respektive porte.

"En effektiv løsning, der vil give kapacitet og potentiale for ekspansion, selv om der er yderligere vækst," opsummerer Sjökvist. "Projektet var overordnet en meget positiv oplevelse; vi samarbejdede usædvanligt godt og opnåede et fremragende resultat. Vi er mere end tilfredse med løsningen."

Vedhæftede filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.