Få vores nyheder på mail

Fleksibel logistik til dansk modetøj

Nyhed   •   Jan 08, 2016 10:30 CET

Den tjekkiske logistikudbyder LOXXESS’ logistikcenter har opnået en optimal kombination af hængende og liggende varer samt automatiserede og manuelle processer med conveyorsystemer fra SSI Schäfer.

Gennemtænkte logistikløsninger til e-handel og postordrehandel giver tjekkiske LOXXESS AG flere og flere nye kunder og ordrer, som for eksempel det danske modemærke BON’A PARTE, for hvem LOXXESS har bygget og driver det europæiske centrallager i den tjekkiske by Bor. Ud over lagring og forsendelse til hele Europa varetager LOXXESS også flere andre opgaver for sine kunder, f.eks. kvalitetskontrol, plukning og håndtering af returvarer. SSI Schäfer har udstyret centret med conveyorsystemer, som sørger for en optimal kombination af hængende og liggende varer.

Ved de tolv porte i logistikcentrets varemodtagelse modtages der dagligt tonsvis af tøj. De liggende varer aflæsses og sendes ud til 80 ergonomiske arbejdspladser, hvor de kontrolleres, registreres IT-teknisk og derefter indlagres på hyldereoler. Ved forsendelsen plukkes de enkelte positioner på bestillingssedlen fra reolerne ved hjælp af mobile håndscannere, lægges i beholdere og transporteres med båndtransportører ud til en af de i alt 52 pakkestationer. Varer af særlig høj kvalitet håndteres og lagres hængende i Bor. Det sker ved, at medarbejdere hænger hvert enkelt stykke tøj op på en bøjle og sender det videre ad et hængende transportsystem. Først transporterer anlægget skjorter, bukser og frakker gennem en tunnel, hvor tøjet dampbehandles, så det ikke er krøllet. Herefter pakkes hvert stykke tøj automatisk i beskyttende folie og transporteres på bøjlen videre fra stueetagen via et hængende conveyorsystem fra SSI Schäfer til lagerets tredje etage, hvor der er et statisk lagerområde til hængende varer. Det sker ved hjælp af bæreenheder, der er monteret på rullekæder, og som passer til næsten alle gængse bøjletyper.

For at optimere indlagringen af hængende varer implementerede SSI Schäfer en særlig sorteringsmaskine til enkelte enheder. Den universale specialconveyor gør det muligt at hænge varen op og hente den ned både manuelt og automatisk, og den er ekstremt sikker at betjene og meget støjsvag. Alle bestillinger kan omfatte både hængende og liggende varer. Derfor er de forskellige plukkeområder forbundet via conveyorsystemer. Ydermere kontrollerer SSI Schäfers lagerstyringssystem (WMS) transporten af varer til pakkestationen.

En af de største udfordringer ved implementeringen af systemet var de store krav, der blev stillet til løsningens fleksibilitet. Opgaven var først og fremmest at kombinere hængende og liggende varer samt automatiserede og manuelle processer med hinanden. Den modulopbyggede løsning kan håndtere flere kunder og er en fremtidssikret investering for LOXXESS.

Vedhæftede filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.